Istraturistično ljeto za obitelji Like i Zagorja

Od 17. lipnja do 1. srpnja u Umagu je omogućeno ljetovanje za 18 obitelji iz Krapinsko-zagorske i Ličko – senjske županije, koje su pod upravljanjem Centara za socijalnu skrb Krapina odnosno Gospić. Čak 42 maloljetne djece uživat će u čarima pravog ljetovanja, u naselju Polynesia*** u Umagu. Projekt je inicirao Istraturist Umag d.d. u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Buje, TZ Umag te Udruge Communitas.  

Udruga Communitas tako će organizirati radionice za roditelje i djecu kako bi ih na zabavan, ali i edukativan način podučila kako je obitelj mjesto od koje sve počinje. Akciji su se priključili i Istraturistovi zakupci te će djeca i njihovi roditelji, odnosno skrbnici, tijekom svog boravka u Umagu moći koristiti primjerice besplatnu vožnju turističkim vlakićem, zaigrati mini golf, uživati u vodenim sportovima ili u vožnji segwayom. Istraturist je pripremio i niz zanimljivosti u sklopu svog  animacijskog programa za djecu-neplivače. Turistička zajednica  grada Umaga neizostavno je pružila potrebnu potporu te je i za prilike ovog projekta sudjelovala u troškovima prijevoza obitelji do Umaga.

„Svjesni da postoje mnoga djeca koja žive u Republici Hrvatskoj, a koja iz raznih razloga, nikada nisu vidjela more, niti doživjela ovakavu vrstu ljetovanja. Iz tog razloga Istraturist je poveo inicijativu i ostvario suradnju s našim Centrom za socijalnu skrb Buje, a preko njih i  sa Centrom Krapina i Centrom Gospić, kako bi omogućili barem nekim obiteljima ljetne praznike. Posebno sam zahvalan svim zakupcima koji su objeručke prihvatili podržati akciju i time omogućili da obitelji koriste i njihove usluge i proizvode. Ponosan sam što Istraturist njeguje partnerski odnos sa svojim zakupcima, te vjerujem da će naši gosti provesti zaista sadržajno Istraturistično ljeto.“, naglasio je direktor Istraturista Ronald Korotaj.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Buje, gđa. Sebija Calcina naglasila je kako je Istraturist važan pokretač aktivnosti u lokalnoj zajednici pa tako i ove hvalevrijedne akcije: „Kontaktirali smo centre za socijalnu skrb iz Gospića i Krapine s kojima imamo odličnu suradnju. Ovakve akcije doista mnogo znače jer je nažalost za većinu djece, ovo jedina prilika da vide more. Naša je misija kroz našu djelatnost i u koordinaciji s lokalnom zajednicom učiniti dostupnima različita dobra i usluge što većem broju korisnika, a socijalno osjetljive skupine kao što su potrebite obitelji s maloljetnom djecom ne bi smjele biti isključene, tako da je sudjelovanje u ovakvoj akciji nešto najljepše što nam se moglo dogoditi u našoj zajednici“, istaknula je Calcina.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej Augustin Erdelja naglasio je kako će u Umagu ljetovanje biti omogućeno od 17.-24.06. za 10 obitelji iz Krapinsko – zagorske županije, na čemu je zahvalio i Istraturistima i zakupcima.“Akcije kao što je ova govore da u Hrvatskoj postoje društveno-odgovorne kompanije koje su svjesne da je darivanje i davanje zajednici ispravan put u poslovanju. Drago mi je što je u Istraturistu prepoznata važnost promicanja održivog razvoja i zdravih zajednica i vjerujem kako će se i druge turističke kompanije povesti ovim primjerom“, ističe Erdelja.

Partneri projekta su TAMAR d.o.o. koji će osigurati prijevoz obiteljima umaškim vlakićima od naselja Polynesia preko naselja Stella Maris do samog grada Umaga, GOLF RANGE CONCEPT d.o.o. koji će pružiti igranje mini-golfa,  LEDO s besplatnim sladoledima za djecu,  LEVANTE sa raznim sportovima na vodi u naselju Katoro , KISSY KISSY obrt s besplatnim palačinkama,  UMAG SEGWEY CITY TOUR sa 9D igrama za veću djecu, G.M. korporacija d.o.o. s vožnjom u podmornici.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Gospić Nikolina Devčić rekla je kako su djeca jako sretna što imaju prilike provesti ljetovanje u Umagu i kako vjeruje da će upravo ta dječja radost motivirati i ostale da se uključe u slične akcije i doprinesu zajednici u kojoj žive kroz različite načine sukladno svojim mogućnostima: „Ova humanitarna akcija je još jedan pokazatelj da ljudi nisu prepušteni sami sebi. Kako bismo vodili kvalitetan i ispunjen život, moramo davati zajednici i pomagati onima koji imaju manje. Obitelj je svakako stup razvoja društva od kojeg sve polazi, zato zahvaljujem Istraturistu što su ljetovanje omogućili i djeci i njihovim roditeljima, odnosno skrbnicima. Za nas sve je ovo jedno prelijepo iskustvo za koje se nadam da će se nastaviti i narednih godina,“ ističe Devčić.  U Istraturistovim objektima odmarat će tako od 24.06.-01.07. i osam obitelji iz Ličko – senjske županije.

Direktor TZ grada Umaga Milovan Popović istaknuo je kako je ponosan na ovu akciju: „Turistička zajednica grada Umaga je u protekle dvije godine sudjelovala u niz humanitarnih projekata pa tako nismo propustili priliku pomoći i ovaj put, tim više što se radi o djeci. Svim obiteljima obuhvaćenim ovom akcijom želim da uživaju u našem gradu, da se dobro zabave i ponesu sa sobom najljepše uspomene iz Umaga“.

Galerija fotografija